Blog

TALOUSHALLINTOPALVELUT

Länsi-Uudenmaan Laskenta ja Konsultointi Oy on vuonna 2009 perustettu yritys, joka tuottaa laadukkaita asiakaslähtöisiä liikkeenjohdon ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Palveluistamme lisää yrityksen kotisivulta www.lulako.fi.

Yrityksen toimitilat löytyvät Lohjan Virkkalassa osoitteesta Maksjoentie 133, 08700 LOHJA.

Yrityksen toiminta perustuu ajatukseen, jossa yrittäjä saa yhdestä paikasta kokonaisvaltaisen palvelun kokemuksen kuin osaamisenkin osalta.

Taloushallinto voidaan toteuttaa joko perinteisellä tai sähköisellä tavalla, jossa yleensä myyntilaskutus ja –reskontra, ostolaskujen kierrätys- ja hyväksymisjärjestelmä on sisällytetty palveluun. Sähköinen taloushallinto toteutetaan yleensä joko asiakkaan tai tilitoimiston yhteisessä tietokannassa.

Mielestäni oleellisinta on se, että mitä tietoja järjestelmään viedään eikä se, että millä työkaluilla töitä
tehdään.

Yksi taloushallinnon tärkeimpänä asiana pidän todellisen kannattavuuden selvittämistä kuukausitasolla, joten
käyn sitä hieman tarkemmin läpi.

Jotta yrityksen todellinen kannattavuus saadaan selville, mielestäni kuukausikirjanpidon tulisi sisältää vero- ja tilinpäätössuunnittelun välitilinpäätösjaksotuksien kera. Toisin sanoen, kirjanpito laaditaan suoriteperusteisesti (laskuperuste) maksuperusteen sijaan eli kaikki laskut toimitetaan kirjanpitoon niiden vaikutusaikaan.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tositteet/kuitit kirjataan kirjanpitoon palveluiden ja tavaroiden toimittamisen mukaan eli laskujen päiväyksen mukaan – olkoonkin niiden maksu-/eräpäivä seuraavassa kuussa tai myöhemmin. Näin toimien verojen maksaminen perustuu todelliseen yrityksen verotettavaan tuloon.

Maksuperusteiseen kirjanpitoon verrattuna eron huomaa viimeistään tilinpäätöksen ja verotuksen valmistuttua, jolloin verojen määrä voi heittää suuntaan tai toiseen eikä tuolloin ole enää mitään tehtävissä. Tämä myös luo luotettavan pohjan talousennusteiden laatimisessa. Edellä mainitusta syystä laadukkaan tilitoimiston valitseminen on mielestäni tärkeää. Meillähän tämä sisältyy jo palveluun, joka kannattaa muistaa kilpailuttaessa alan muita toimijoita. Palveluistani lisää yrityksemme kotisivulla www.lulako.fi .

Mielestäni ensisijaisen tärkeää on myös, että asiakkaan ja tilitoimiston päällekkäisten töiden tekeminen minimoidaan. Tämä kuitenkin edellyttää, että maksimaaliseen hyötyyn ja kulujen säästöön päästään siten, että asiakkaalla tulee olla resurssi käytettävissä, joka hoitaa edellä mainitut ostolaskuihin liittyvät toimet
maksatuksen lisäksi.

Toisena mutta yhtä tärkeänä pidän myös sitä, että esimerkiksi henkilöyhtiöiden kirjanpidossa yksityiskäyttöjen osuudet ja niihin liittyvä arvonlisävero, tuloutetaan myös kuukausitasolla. Kyseinen oikaisu pitää tehdä viimeistään tilinpäätöksessä, mutta meillä tämä sisältyy kuukausikirjanpitopalveluun. Kuukausittain tehtynä, oman käytön osuuden ja siihen liittyvää arvonlisäveron tuloutusta yrittäjä ei edes
huomaa.

Mutta jos koko tilikauden oman käytön oikaisut tehdään vasta tilinpäätöksessä, tilinpäätöskuukaudelle kohdistuu koko arvonlisäverosta maksettava summa, joka rasittaa kassavirtaa koska tähän ei yleensä ole
varauduttu.

Yrityksemme palvelee arkisin klo 9-15.

Tarvittaessa annan mielelläni lisätietoja asiasta.

Toivotan kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä tai käymään toimistollamme niin keskustellaan lisää aiheesta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lohjalla helmikuun 28. päivä 2019

Ystävällisin terveisin
LÄNSI-UUDENMAAN LASKENTA JA KONSULTOINTI OY

Markku Moilanen
taloushallinnon asiantuntija, toimitusjohtaja